português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

CZECH PRESS PHOTO se představuje v Brazíli

V brazilském státu Rio Grande do Sul je až do 12. března  2017  k vidění padesát vítězných fotografií soutěže CZECH PRESS PHOTO.
 

Výstavu, která je retrospektivou 20 let existence této fotografické soutěže, uvádí Muzeum současného umění – MARGS v hlavním městě Porto Alegre. Projekt přináší práce českých a slovenských novinářů českých deníků, agentur i nezávislých fotografů. Jsou mezi například i fotografie Václava Havla, povodně na Moravě, Olympijské hry v Aténách v roce 2004, ale i lidská utrpení ve Rwandě, Kosovu či Beslanu.

Soutěž Czech Press Photo se koná každoročně od roku 1995. Jejím cílem je přinášet nezávislé obrazové svědectví o životě tak, jak je vidí doma i ve světě profesionální žurnalisté žijící v České nebo Slovenské republice. A rovněž snaha podporovat zájem o vizuální žurnalismus jako prostředek mezilidského poznání a porozumění.

Dvacetiletá historie české novinářské soutěže Czech Press Photo má na svém kontě fotografie, které dokázaly pohnout veřejným míněním, lidskými city, svědomím, činy, ba někdy i politickým řešením. Jejich autory jsou členové redakčních týmů českých deníků, týdeníků, agentur, ale i volní fotografové spolupracující s médii a studenti odborných škol. Těm všem retrospektivní výstava „toho nejlepšího z Czech Press Photo“ vzdává poctu. Ale především je určena široké veřejnosti, která v ní může jak ve zpětném zrcadle sledovat svůj život a svět.

 

Výstavu připravil Generální konzulát České republiky v Sao Paulo a Honorární konzulát České republiky v Porto Alegre ve spolupráci s Českými  centry a Czech Press Photo.

 

Galerie


margs2