português  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Logo ke 100. výročí navázání česko-brazilských diplomatických vztahů

V letošním roce slavíme 100. výročí od navázání diplomatických vztahů mezi Českou republikou a Brazílií. Dne 29. 6. 1920 předal první československý vyslanec Jan Havlasa brazilskému prezidentu Epitáciu Pessoovi pověřovací listiny a ujal se vedení nově zřízeného Velvyslanectví ČSR v Riu de Janeiro. Tento moment je považován za počátek diplomatických vztahů mezi našimi zeměmi.

S potěšením představujeme logo vytvořené u příležitosti 100. výročí navázání diplomatických styků mezi Českou republikou a Brazílií.

Autorem loga je brazilský ilustrátor Cláudio de Oliveira, kterého váže k České republice silné pouto. V letech 1989 - 1991 studoval grafické umění na Vysoké škole uměleckoprůmyslové v Praze. O tomto období svého života napsal i knihu s názvem Tenkrát v Praze: Brazilec během sametové revoluce.

"Chtěl jsem graficky vyjádřit stále rostoucí význam a potřebu sbližování a upevňování vztahů mezi Brazílií a Českou republikou. Tuto myšlenku reprezentuje spojení trojúhelníku české vlajky a kosočtverce vlajky brazilské, a to v grafické úpravě, která oba národy staví do vyváženého vztahu. Dále se tento "virtuální polibek" snaží vyjádřit přátelství mezi brazilským a českým lidem", vysvětluje Cláudio de Oliveira.

                                         Logo ke 100. výročí

                                         Logo ke 100. výročí