português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: GK Sao Paulo
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Týden Evropské unie jsme zahájili běžeckým závodem

Dne 6. května 2018 odstartoval v São Paulo Týden Evropské unie. Začal svižně – pětikilometrovým během centrem města.

Corrida Europeia se stala součástí pravidelných běžeckých závodů, které Prefektura města, ve spolupráci s Circuito Caixa  da Cidadania 2018, organizuje desetkrát do roka. Vstup na závody je zdarma, každého závodu se účastní   tři tisíce obyvatel.

Poprvé byl květnový běh věnován Evropské unii, jejíž členské země postavily své týmy. Všichni běžci tentokráte oblékli modré dresy se  žlutými nápisy a motivem dvanácti hvězd vlajky Evropské unie. Český tým čítal sedmnáct členů, naše     barvy přišli  hájit jak krajané, tak zaměstnanci generálního konzulátu, rodinní příslušníci i přátelé České republiky. Ten, kdo si netroufl na pětikilometrový běh, absolvoval procházku o poloviční délce. 

Slavnostního vyhlášení vítězů se účastnil i regionální ministr/tajemník sportu Jorge Damião, generální konzuláty zemí EU nejlepším věnovaly hodnotné ceny. Nejlepší sportovci si odnesli i knihu komiksů o Emilovi Zátopkovi, kterou u příležitosti Letních olympijských her v Rio de Janeiru v roce 2016 připravil Český olympijský výbor, ZÚ Brasília a GK Sao Paulo.

Galerie


20180506-beh-eu