português  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: (@MZV)
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Výstava „Václav Havel v proměnách Evropy“ doputovala do Florianópolis

Dne 31. 3. 2017 byla výstava černobílých fotografií Oldřicha Škáchy „Václav Havel v proměnách  Evropy“ inaugurována v dalším městě Brazílie, tentokrát v hlavním městě státu Santa Catarina, Florianopolis

Výstavu se podařilo umístit do starobylého prostoru Muzea patřícího Státní univerzitě Santa Catarina (Universidade do  Estado de Santa Catarina - UESD) -   Museo da Escola Catarinense.  Její inaugurace se účastnil ředitel odboru mezinárodní spolupráce vlády státu Santa Catarina, pan Edson Busch Machado, prorektor pro rozpočet a plánování UEDSC, prof. Leonardo Secchi a ředitelka univerzitního Muzea, stejně jako šéf zastoupení MZV Brazílie  v Santa Catarině, velvyslanec José Roberto de  Almeida Pinto. Za Českou republiku výstavu uvedla generální konzulka v Sao  Paulu, Pavla Havrlíková a honorární konzul  v Blumenau, Rafael Thales.

Jak bylo vyzdviženo  v úvodních projevech, výstava není pouze   retrospektivou  pracovního i osobního života bývalého československého a českého prezidenta Václava Havla, ale i přiblížením  celkového historického kontextu vývoje našeho státu  i střední a východní Evropy, který je pro brazilské publikum do velké míry neznámým pojmem.

 

https://www.facebook.com/museudaescolacatarinense/

 

Galerie


20170331-vaclav-havel-florianopolis