b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: @ambasada ČR u BiH
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

U příležitosti 80. výročí úmrtí významného architekta Karla Paříka se velvyslankyně České republiky Ivana Hlavsová zúčastnila tiskové konference na městské radnici v Sarajevu.

Velvyslanectví České republiky v Bosně a Hercegovině v rámci programu „Dny Karla Paříka“ s několika kulturními akcemi připomnělo 80. výročí úmrtí váženého architekta a vizionáře Karla Paříka. Ve spolupráci s městem Sarajevo byla na radnici uspořádaná tisková konference.
 

Velvyslankyně České republiky v Bosně a Hercegovině, Ivana Hlavsová v přítomnosti starostky Sarajeva, Benjaminy Karić a architekta a uměleckého znalce díla Karla Paříka, pana Pedji Kazazoviće, se na tiskové konferenci ohlédla za významem díla Karla Paříka, a už staletími vzájemnými vztahy naších dvou států. Zvláštní pozornost věnovala programu „Dny Karla Paříka“, který se bude odehrávat v rámci několika kulturních  manifestací v období  10. 6. – 17. 6. 2022. Po tiskové konferenci velvyslankyně navštívila jednotlivé lokality, stavby K. Paříka, kde byly umístěni informační panely. Každý informační panel v sobě má integrován QR kód, který návštěvníkům umožňuje shlédnout dokumentární film „Karlovo Sarajevo“, který byl financován z prostředků velvyslanectví České republiky v Bosně a Hercegovině.

informační panel

informační panel

Program Karel Pařik (PDF, 2 MB)