b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Divadelní představení Pávánky v Prijedoru, Sarajevu a Mostaru

Ve třech městech v Bosně a Hercegovině vystoupí divadlo Náhodný plavec s představením Pávánky. 25.6.2007 od 20 hod. v Divadle Prijedor (Pozorište Prijedor), 27.6.2007 v Komorním divadle (Kamerni teatar 55), od 20 hod. v Sarajevu a 28.6.2007 v Divadle loutek v Mostaru (Pozorište lutaka Mostar), od 19 hod.

Náhodný plavec je mladý mezinárodní soubor složený ze dvou Čechů, Maďarky, Francouze a Slováka. Představení Pávánky je inspirováno dětskou poezií Jana Skácela (Uspávanky). Je poetické, s divákem hovoří tancem, osvětlením, loutkami a živou hudbou a snaží se vyvolávat v něm pozitivní emoce z dětství. Pavánky jsou určeny dětem i dospělým.

Vůdčí osobností Náhodného plavce je Alena Dittrichová (režie, scéna, tanec, vedení loutek) a dalšími členy jsou Agnes Kutas (housle, zpěv), Dominik Tesař (scéna, herec, hudba), Jacques Eloi Genot (herec, vedení loutek) a Patrik Sedlák (osvětlení).

Představení bude mít svou premiéru právě v Bosně a Hercegovině. Vzniklo díky podpoře Ministerstva kultury ČR, Motus s.o. a produkce divadla Alfréd ve Dvoře. V Bosně a Hercegovině se uskuteční díky finanční pomoci Ircon, s.r.o. a OHL ŽS Brno. Organizaci zajišťuje Velvyslanectví ČR v BaH ve spolupráci s Kulturním domem Abrašević, Komorním divadlem a Sdružením Čechů " Česká beseda" Prijedor.

program

přílohy

pavanky program cj 23 KB DOC (Word dokument) 22.10.2008