b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Při příležitosti státního svátku České republiky a výročí narození Václava Havla, Velvyslanectví České republiky v Bosně a Hercegovině připravilo speciální projekci Havlova filmu „Odcházení.“

Velvyslanectví České republiky v Bosně a Hercegovině  se rozhodlo letošní státní svátek a současně výročí narození Václava Havla připomenout speciální online projekcí filmu „Odcházení.“ Scénáristou a režisérem tohoto filmu byl Václav Havel, jedna z nejvýznamnějších osobností v českých dějinách dvacátého století.
 

Z epidemiologických důvodů nebude možné ani v tomto roce připomenutí státního svátku České republiky uspořádat tradičně, setkáním s našimi  partnery a přáteli. Velvyslanectví se proto rozhodlo tento významný den připomenout jiným způsobem, a to speciální online projekcí filmu „Odcházení,“ jehož byl Václav Havel scénáristou a režisérem.  

Veřejnosti v Bosně a Hercegovině není třeba  osobnost prvního  prezidenta České republiky, Václava Havla, zvlášť představovat. Byl to právě Havel, který se snažil upoutat pozornost světových medií a státníků na válečnou tragédii v Bosně a Hercegovině a byl také prvním státníkem, který hned po ukončení války navštívil Sarajevo. Filmem „Odcházení“ bychom tak chtěli připomenout divákům v Bosně a Hercegovině osobnost a dílo Václava Havla.

Diváci v Bosně a Hercegovině budou mít možnost prohlédnout si tento film zdarma, online na Ondemand.kinomeetingpoint.ba, ve středu 27. října od 10:00 do 24:00 hodin. Film je v českém jazyce opatřen titulky v angličtině a místním jazyce. Broj kódů je omezený.