b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: ©Velvyslanectví ČR v BaH
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

„Pocta Václavu Havlovi“ – zahájena výstava studentů Akademie výtvarného umění v Sarajevu u příležitosti 85. výročí narození V. Havla

Velvyslankyně Ivana Hlavsová se dnes zúčastnila zahájení výstavy plakátů studentů Akademie výtvarného umění v Sarajevu, která je koncipována jako pocta prezidentu a umělci, Václavu Havlovi u příležitosti 85. let od jeho narození.
 

Studenti postgraduálního studia obor Vizuální komunikace, spolu se svým profesorem B. Hadžihalilovićem  na Akademii výtvarného umění v Sarajevu na podnět velvyslankyně Bosny a Hercegoviny v České republice M. Mlinarević a ve spolupráci s velvyslanectvím ČR v Bosně a Hercegovině uspořádali výstavu plakátů s názvem „Pocta Václavu Havlovi.“ Skrze svá díla vyjádřili úctu a poděkování bývalému prezidentu České republiky, umělci a velkému příteli Bosny a Hercegoviny Václavu Havlovi. Byl prvním zahraničním prezidentem, který po válce v prosinci 1995 navštívil Bosnu a Hercegovinu. Velvyslankyně Ivana Hlavsová ve svém projevu mj. zavzpomínala na léta, kdy pracovala v kanceláři prezidenta Havla a poděkovala studentům za organizaci výstavy a ocenila jejich kreativní umělecké vyjádření.