b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Divadelní představení – Osudy dobrého vojáka Švejka

Horácké divadlo Jihlava hostuje v Bosně a Hercegovině s představením „Osudy dobrého vojáka Švejka:" 23. 8. 2021 v 19.30 hod Bosenské národní divadlo Zenica,  24. 8. 2021 v 19.30 hod Národní divadlo Sarajevo. Hostování probíhá pod záštitou Velvyslanectví ČR v Bosně a Hercegovině. Představení se odehraje v českém jazyce a současně je opatřeno titulky v místním jazyce.

Horácké divadlo Jihlava nám prostřednictví novější divadelní formy představuje slavné dílo české literatury: „Osudy dobrého vojáka Švejka.“ Autorem nové dramatizace Haškova románu pro Horácké divadlo je uznávaný dramatik Roman Sikora. Herecký soubor vedl režisér Michal Skočovský. Inscenace se inspirovala uměleckou formou kabaretu - sám Jaroslav Hašek byl nekompromisním satirikem, bohémem, autorem, spoluautorem a představitelem řady kabaretních kusů.

Inscenace nabízí vhled do různorodého a humorného putování Josefa Švejka na poč. 20. stol. a v průběhu I. světové války. Cíleně diváka nutí zamilovat se do podivína z Haškova vesmíru, do kterého současně zve všechny, kteří ještě neměli příležitost se v něm zabydlet.

přílohy

Osudy dobrého vojáka Švejka 191 KB JPG (Obrázek / Fotka) 16.8.2021