b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Sarajevo Express: do Bosny a Hercegoviny dorazil zvláštní turistický vlak z České republiky aneb nic není nemožné

Do Banja Luky včera dorazil speciální turistický vlak „Sarajevo Express,“ plný mladých nadšených Čechů, kteří od 22.8. do 29.8. po kolejích procestují Bosnu a Hercegovinu . Navštíví nejvýznamnější místa této země – po Banja Luce budou 24.9. v Mostaru, 25.9. v Čapljině, 26.9. v Konjici a 27.9. v 8.29 hod ráno je přivítáme v Sarajevu.

Ze zahraničí v současné době není možné do Bosny a Hercegoviny přicestovat pravidelnými vlakovými spoji. Příjezd „Sarajevo Expressu“ z České republiky tak je mimořádnou událostí, která může ukázat potenciál železniční dopravy pro rozvoj cestovního ruchu. Česká republika patří mezi země s největší hustotou železniční sítě na světě a využívání vlaku při turistických cestách je zde velmi populární.

Cestu „Sarajevo Expressu“ organizuje skupina nadšenců z projektu VlakFest. Vlastní několik lehátkových a lůžkových železničních vagonů, které vlastními silami zrekonstruovali a organizují s nimi cesty po České republice i do zahraničí. Bosnu a Hercegovinu navštíví VlakFest poprvé.