b/s/h  česky 

rozšířené vyhledávání
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

Letní škola slovanských studií v r. 2022 – nabídka vládních stipendií

Velvyslanectví České republiky v Bosně a Hercegovině si dovoluje informovat o stipendijních kurzech českého jazyka v rámci Letní školy slovanských studií (LŠSS) 2022. Zájemce o kurz žádáme, aby své přihlášky zasílali na Velvyslanectví ČR v Bosně a Hercegovině nejpozději do 20. března 2022.
 

Letní školy slovanských studií jsou studijní kurzy českého jazyka pořádané veřejnými vysokými školami v České republice, které se konají každoročně v měsících červenec - září. Kurzy jsou určeny pro zahraniční studenty, odborníky (pedagogy, překladatele, tlumočníky) a akademické pracovníky z oblasti bohemistiky a slavistiky, kteří jsou starší 18 let. Svým širokým záběrem jsou však otevřeny všem zájemcům o český jazyk, literaturu, dějiny a kulturu.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky nabízí uchazečům z Bosny a Hercegoviny 2 stipendijní místa na tyto univerzity:  

  • Masarykova univerzita v Brně (23. 7. – 20. 8. 2022) – 1 stipendijní místo
  • Univerzity palackého v Olomouci (16. 7. – 14. 8. 2022) – 1 stipendijní místo

Stipendia spočívají v úhradě kurzovného, výuky, ubytování a stravování a bezplatném vstupu na kulturní aktivity pořádané v rámci LŠSS.

Důležité: součástí přihlášky je prohlášení, že se zájemce může zúčastnit celého trvání kurzu.

Všechny potřebné informace o podmínkách stipendijních pobytů včetně formuláře přihlášky (jednotný formulář) jsou zveřejněny na anglických internetových stránkách Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky. Věnujte prosím těmto informacím dostatečnou pozornost: https://www.msmt.cz/eu-and-international-affairs/summer-schools-of-slavonic-studies

Uchazeč vyplní přihlášku a připojí svůj životopis v češtině nebo v angličtině a kopie cestovního dokladu. Velvyslanectví přijímá pouze tištěné přihlášky žádosti o stipendiu. Vyplněnou přihlášku spolu s životopisem a kopii cestovního dokladu je potřeba zaslat nejpozději do 20. března 2022 na adresu Velvyslanectví České republiky v Bosně a Hercegovině:

Ambasada Češke republike u Bosni i Hercegovini

Franjevačka 13

71 000 Sarajevo  

Úspěšní žadatelé o stipendium budou informováni přímo pořádající univerzitou, které je třeba účast obratem potvrdit, nebo se z účasti omluvit na adrese Magdalena.VillatoroSladkova@msmt.cz  Žádosti o stipendium zaslané přímo na Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy České republiky nebo vybranou instituci budou z výběrového řízení vyřazeny.

Application form_2022_SSSS.docx