한국어  česky  english 

rozšířené vyhledávání
na_celou_sirku
Foto: IMC
Upozornění na článek Tisknout Zmenšit písmo Zvětšit písmo

„IMPC-INFRAFRONTIER Seoul Meeting 2022“

V období od 8.-10. května 2022 probíhala v Soulu konference rozebírající poznatky o funkci genů, které prostřednictvím myších modelů hrají zásadní roli v rozvoji biomedicínské vědy, „IMPC-INFRAFRONTIER Seoul Meeting 2022“.

Na této vysoce specializované konferenci se v prostorách hotelu Four Seasons sešli delegáti z celého světa, stejně jako domácí odborníci z akademické sféry, výzkumných ústavů, průmyslu a vlády, za účelem zkoumání a diskuze o biozdrojích pro genomickou medicínu.

Konference byla rozdělena do dvou částí, z nichž první část, která proběhla v neděli 8. května 2022 pod názvem „Korea-Czech Forum on Genome Editing for Human Disease“, byla zaměřena na výměnu poznatků české a korejské strany v této oblasti.

Česko na konferenci reprezentovali čtyři představitelé Českého centra pro fenogenomiku (CCP) z areálu BIOCEV, který je součástí Ústavu molekulární genetiky Akademie věd ČR. Konference se první den zúčastnili taktéž velvyslanec G.Slamečka a ekonomický diplomat P.Kalina. Velvyslanec G. Slamečka rovněž pronesl úvodní slovo a přivítal účastníky konference.

Popis fotografie: Účastníci „Korea-Czech Forum on Genome Editing for Human Disease“

Autor: P. Kalina