македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Термини за долготрајна виза

Амбасадата на Република Чешка информира дека процесот на закажување на дозволи за долгорочен престој за добивање на работна карта и за визи за долгорочно претприемништво е затворен во моментот, заради исполнување на квотите. Следната можност за закажување ќе се обнови на 5.11.2021 година.
 

Барателите кои не добиле термин за поднесување барање за долготраен престој, не биле вклучени во бројот определен со квотата за два месеца.