македонски  english  česky 

понатамошно барање

Orari i punës dhe festa shtetërore

Departamenti Konsullor i Ambasadës së Republikës Çeke në Shkup
Adresa:
Rr. Perisha Savelikj 3, 1000, Shkup

Telefonat kontaktues:

00389-2-3081200, 00389-2-3081102

(pasi të lajmërohet sekretaresha telefonike shtypni numrat 22 ose 23 dhe do të kontaktoni personelin në gjuhën shqipe)

Fax:

00389/2/3081100

 

E-mail:

Visa_Skopje@mzv.cz (vetëm për terminet për vizë)

Consulate_Skopje@mzv.cz
(Për pyetje të tjera të karakterit konsulor)

Pranimi i kërkesave për vizë:

E  marte dhe e enjte : 9:00 – 16:00 Pranimi i aplikuesve për vizë Shengen (deri 90 ditë)

E hënë, e mërkurë: 9:00 – 16:00 Pranimi i aplikuesve për vizë afatgjate (mbi 90 ditë)

E premte: 9:00 – 14:00 për qytetaret e Çekisë

Termini për vizë:

Aplikuesit të cilët dëshirojnë të dorrëzojnë kërkesë për shengen vizë afatshkurte, vizë afatgjate dhe lejeqëndrimi afatgjatë në Republikën Çeke nëpërmjet Ambasadës së Republikës Çeke në Shkup duhet paraprakisht të caktojnë termin për dorrëzimin e kerkesave nëprmjet email adresës  visa_skopje@mzv.cz

Kjo email adresë shërben vetëm për caktimin e terminit!

Për pyetje të tjera të karakterit konsulor ju lutemi ta shfyrtëzoni email adresën  consulate_skopje@mzv.cz

Falemnderit për mirëkuptim

Informatat për vizë me telefon: E hënë – E enjte prej 13:00 deri 15:00.

 

Ambasadat e Republikës Çeke jashtë vendit festojnë festat shtetërore Çeke. Departamenti Konsullor nuk po punon në këto ditë.

Për një orientim më të lehtë, bëhet fjalë për datat në vijim:

 

Festat shtetërore Çeke (ditë jo pune):

01.01. Dita e restaurimit të shtetit të pavarur Çek 

08.05. Dita e fitores (1945)

05.07. Dita e shenjtorëve sllavë Kirili dhe Metodij 

06.07. Dita e ekzekutimit të magjistarit Jan Hus

28.09. Dita e shtetit Çek

28.10. Dita e themelimit të shtetit të pavarur Republika e Çekosllovakisë (1918)

17.11. Dita e luftës për liri dhe demokraci

 

Festa tjera (ditë jo pune):

01.01. Viti i Ri

Pashkët – festë lëvizëse (festohen e Premtja e Madhe dhe Dita e dytë e Pashkëve) 

01.05 Dita e punës

24.12. Vigjilet e Krishtlindjes

25.12. Krishtlindja

26.12. Dita e dytë e Krishtlindjes