македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на групата „пријателски земји“ со претседателот Ѓорге Иванов

На 29 октомври 2015 година групата на амбасадори и заменици амбасадори на Република Чешка, Хрватска, Австрија, Словачка, Словенија и Шведска, координирана од амбасадорот Мирослав Рамеш беше примена од претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов. За време на средбата дипломатите чии земји долготрајно и конзистентно ја поддржуваат Македонија на нивниот пат кон полноправното зачленување во евроатлантските структури, ја потенцираа потребата забрзано наоѓање решение на внатрешно-политичката криза во рамки на дијалогот меѓу политичките партии.
 

Галерија


Ivanov