македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на групата „пријателски земји“ со претседателот на СДСМ Зоран Заев

На 29 октомври 2015 година групата на амбасадори и заменици амбасадори на Република Чешка, Хрватска, Австрија, Словачка, Словенија и Шведска, координирана со амбасадорот Мирослав Рамеш беше примена од претседателот на СДСМ Зоран Заев. За време на средбата, дипломатите, чии земји долготрајно и конзистентно ја поддржуваат Македонија на нејзиниот пат до полноправно членство во евроатлантските структури, ја потенцираа потребата од забрано наоѓање решение на внатрешно-политичката криза во рамки на дијалогот меѓу политичките партии.
 

Галерија


Zaev