македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Чешките полицајци им помагаат на македонските колеги

На 4.2.2016 година, Амбасадорот Мирослав Рамеш пречека екипа од 27 припадници на Полицијата на Република Чешка на територијата на Република Македонија кои до 19.3 ќе помага во решавањето на проблемите со мигрантската криза на македонско-грчката граница. Задачата на чешките полицајци и двете службени кучиња во соработка со македонската полиција ќе биде одржувањето на јавниот ред во транзитниот камп Винојуг кај Гевгелија, ќе вршат контролна дејност во граничниот појас и ќе патролираат на зелената граница.

Галерија


Policie ČR