македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Министерот за надворешни работи Лубомир Заоралек ја посети Македонија

Министерот за надворешни работи на Република Чешка Лубомир Заоралек на 10.2.2016 година разговараше во Скопје со својот колега Никола Попоски со кој заедно го отвори чешко-македонскиот претприемачки форум, се обрати на прес-конференција и во ЕУ Инфо-Центарот ја отвори изложбата по повод 25-годишнината од почетокот на Вишеградската соработка.

Министерот Заоралек исто така беше примен од премиерот Емил Димитриев и претседателот Ѓорге Иванов, а во седиштата на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ разговараше со претседателите на овие партии, Зоран Заев и Никола Груевски.

Меѓу темите на разговорите доминираа билатералните односи, со израз на нивната економска димензија, евроатлантските амбиции на Република Македонија, нејзината внатрешно-политичка ситуација и миграциската криза.

Галерија


Zaoralek