македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Министерот за внатрешни работи на Република Чешка Милан Хованец ја посети Македонија

На 25 и 26 февруари 2016 година Министерот за внатрешни работи на Република Чешка Милан Хованец во придружба меѓу другите и на претседателот на полицијата Томаш Тухи, реализира работна посета на Република Македонија. Главната тема на разговорите со неговиот македонски колега Оливер Спасовски беше миграциската криза и чешката помош на Македонија во нејзиното совладување.
 

Во рамки на посетата двајцата министри го разгледаа центарот за бегалци Винојуг кај Гевгелија и се сретнаа со 27 чешки полицајци кои од 4 февруари до 19 март заедно со своите македонски колеги ја извршуваат службата во кампот и на македонско – грчката граница.

Галерија


Chovanec