македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: (@MZV)
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Македонската Гранична полиција доби 25 возила Шкода Јети

На ден 29.08.2016 во просториите на Министерството за внатрешни работи на Република Македонија во Скопје свечено беа предадени 25 возила  Шкода Јети, кои беа купени
со финансиска донација од 20 милиони чешки круни (околу 740 илјади евра) кои Република Македонија согласно со одлуката на владата на Република Чешка ги доби за поефикасно справување и совладување со мигрантската криза.
Според изјавата на министерот Митко Чавков, кој пред медиумите високо ја оцени досегашна чешка помош, специјално опремените теренски возила ќе се користат исклучиво за потребите на Граничната полиција.
 

Галерија


Škoda