македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Работен ручек на Претседателот Иванов со амбасадорите на Вишеградската група

На 13.2.2017 година Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов организираше традиционален работен ручек за амбасадорите на Вишеградската група. Амбасадорите Јацек Мултановски (Полска), Ласло Иштван Дукс (Унгарија), Мартин Безак (Словачка) и Мирослав Рамеш со него ја дискутираа главно актуелната ситуација во регионот на Западен Балкан и во цела Европа во контекст на современите безбедносни закани и мигрантската криза. Беше посветено внимание и на внатрешнополитичката ситуација во Македонија и нејзиниот евроатлански курс.

Attachments

attachment

obed2 291 KB JPG (Picture / Photo)

attachment

obed 253 KB JPG (Picture / Photo)