македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Посета на експертска делегација на воздухопловни сили на Армијата на Република Чешка

На ден 19.04.2017 во центарот за обука  во Петровец Амбасадорот се сретна со членовите на експертска делегација на воздухопловни сили на Армијата на Република Чешка предводена од полковник Рудолф Страка, присуствуваше на презентација на запознавање со основните операции на пилотниот центар за обука опремен со хеликоптер симулатор а од командантот на воздухопловните сили на Република Македонија полковник Роберт Малезански презеде пилотски обележја и ознаки за потребите на Воениот историски институт.