македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Телевизиски разговор со амбасадорот Мирослав Томан

По повод стогодишнината од основањето на Чехословачка, амбасадорот на Република Чешка во Скопје, Мирослав Томан имаше едночасовно интервју кое беше посветено на основањето на Чехословачка, чешко-македонските односи и активностите на амбасадата на Република Чешка во Скопје. Разговорот беше емитуван во неколку наврати на повеќе локани телевизии меѓу кои и ТВ СОНЦЕ и ТВ 5 ПЛУС.

Разговорот може да се проследи на: https://youtu.be/HVTAXB4MM9g