македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на Мирослав Томан, амбасадор на Р.Чешка во Р.Македонија со министерот за внатрешни работи на Р.Македонија, Оливер Спасовски

На 7.11.2018 се оствари средба помеѓу амбасадорот на Р.Чешка во Р.Македонија господин Мирослав Томан и министерот за внатрешни работи на Р.Македонија, господин Оливер Спасовски. Теми за кои се дикутираше на средбата беа службеното патување на г.Спасовски во Прага и неопходните подготовките за негова реализација, билатерална соработка при заштита на границите и договорот помеѓу Македонија и Фронтекс.
 

VV s MV (1)

VV s MV (1)