македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Посета на амбасадорот Мирослав Томан на министерот за здравство на Р.Македонија Венко Филипче

Средбата на г.Томан, амбасадор на Р.Чешка во Р. Македонија со г. Филипче, министер за здравство на Р.Македонија се случи на 13.11.2018. Главни теми на дискусија при средбата беа соработка помеѓу овие две земји во област подигнување на квалификациите на лекарите и споделување на искуства преку користење на европски финансиски фондови, како и трансформација на здравстениот систем.