македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во посета на Прага

Миграциски проблеми, продолживање на дејствувањето на чешките полицајци во Македонија, помош на чешката полиција при тренинг на македонските полицајци, взаемна размена на искуства на гранчните полиции или потпишување на протокол помеѓу двете влади за реадмисија на лица со нерегулиран престој. Овие точките на разговор беа во фокусот при средбата на министрите за внатрешни работи на Република Чешка и Република Македонија, кој се одвиваше во Прага на 30.11.2018. За повеќе информации посетете ја веб страната:
 

https://www.mvcr.cz/clanek/jan-hamacek-se-sesel-s-makedonskym-ministrem-vnitra-podepsali-dohodu-o-vraceni-nelegalnich-migrantu.aspx