македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Мирослав Томан со претседателот на македонскиот парламент, Талат Џафери

На 16.1.2019 се оствари средба помеѓу амбасадорот Мирослав Томан и претседателот на македонскиот парламент, Талат Џафери. Една од главните теми на средбата беше и интеграцијата на Македонија во евроатланските структури, соработкна на парламентите на двете земји и останати актуелни политички прашања.