македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Амбасадорот Мирослав Томан се сретна со заменик претседателот на Влада, Бујар Османи

На 22 февруари 2019 амбасадорот Мирослав Томан се сретна со заменик претседателот на Влада Бујар Османи. Во оваа прилика амабасадорот Томан го потврди значењето на 25 годишнината од воспоставување на дипломатските односи помеѓу Република Чешка и Република Северна Македонија и на заменик претсеедателот му додели медал.
 

VV+Osmani

VV+Osmani