македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Томан со премиерот Зоран Заев

На 25 февруари 2019 година амбасадорот Мирослав Томан се сретна со премиерот на Северна Македонија, Зоран Заев. Амбасадорот Томану го потенцираше зналењето на 25-годишнината од воспоставувањето на дипломатските односи меѓу Република Чешка и Република Северна Македонија и по тој повод му предаде комеморативен медал на премиерот.
 

VV+Zaev

VV+Zaev