македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: neznámý
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Cредба на амбасадорот Мирослав Томан со претседателот на Р.С.Македонија С.Пендаровски

На 27 мај 2019 амбасадорот Мирослав Томан се сретна со новиот претседател на Република Северна Македонија Стево Пендаровски. Во оваа прилика, амбасадорот му додели на претседателот честитка од претседателот на Република Чешка. Претседателот Пендаровски беше исклучително заинтересирани за билатералните односи, особено за соработката меѓу двете земји, актуелната ситуација во Република Северна Македонија и перспективите на нејзината интеграција во ЕУ и НАТО.