македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: neznámý
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Посета на државниот сектретар Милослав Сташек во Република Северна Македонија

Во периодот од 21 мај 2019 до 23 мај 2019 беше во посета државниот секретар на Министерството за надворешни работи на Република Чешка, Милослав Сташек
 

Главна точка на неговата програма беше консултација со неговиот колега, државниот секретар  на Министистерството за надворешни работи на Република Северна Македонија, Виктор Димовски. Покрај тоа присуствуваше на состанокот и оствари разговори со претставниците на трите главни стопански комори, при што се разговараше за можностите за деловна соработка. На крајот од неговата посетата како почесен гостин беше присутен на појадокот организиран од страна на Сојузот на стопански комори на Република Северна Македонија во друштво на премиерот Заев и на други владини претставници.