македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: neznámý
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Мирослав Томан со министерката за одбрана Радмила Шеќеринска

На 9 јули 2019 амбасадорот Мирослав Томан се сретна со министерката за одбрана на Северна Македонија, Радмила Шеќеринска и со заменик-министерот за одбрана Беким Максути. Главна тема на состанокот беше ,,Деновите на НАТО“ на кои министерката Шеќеринска ќе учествува, а истите ќе се одржат во септември 2019 година во Острава, беа разгледани и други прашања за билатералната соработка во областа на одбраната.