македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Мирослав Томан со вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев

На 10 јули 2019 амбасадорот Мирослав Томан се сретна со вицепремиерот за економски прашања Кочо Анѓушев. За време на состанокот амбасадорот Мирослав Томан му даде покана на вицепремиерот Кочо Анѓушев од вицепремиерот и министерот за идустрија и трговија Карел Хавличек за посета на Меѓународнииот саем за инженерство во Брно. Вицепремиерот Кочо Анѓушев се заблагодари и ја прифати поканата и изрази заинтересираност со предлог за организирање презентација во рамки на саемот за условите и можностите за инвестирање во Република Северна Македонија.