македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: LP
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Мирослав Томан со министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини

На 15 јули 2019 амбсадорот Мирослав Томан се сретна со министерот за животна средина и просторно планирање на Северна Македонија, Насер Нуредини. Главна тема на средбата беше продлабочување на соработката во областа на животната средина при што во дискусијата се надоврзаа на деталите од состанокот на Заедничката комисија за економоска соработка помеѓу Република Чешка и Република Северна Македонија кој што се одржа во април 2019 во Скопје.