македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: neznámý
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Појадок на амбасадорите на Вишеградската група V4 со министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија

На 18 септември 2019 амбасадорот Мирослав Томан беше домаќин на традиционалниот деловен појадок на амбасадорите на Вишеградската група V4 на кој присуствуваше и министерот за надворешни работи на Република Северна Македонија, Никола Димитров.

Aмбасадорот Мирослав Томан ги запозна гостите со приоритетите на чешкото претседателство на Вишеградската група 4 V4 и, заедно со неговите колеги, изрази поддршка за Северна Македонија во нејзините напори за интеграција во Европската унија.