македонски  english  česky 

понатамошно барање
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Интервју со амбасадорот Мирослав Томан и репортажа за чешките полицајци во Република Северна Македонија

Во текот на септември 2019 година, македонската телевизија МРТ1 објави интервју со чешкиот амбасадор во Скопје, Мирослав Томан и извештај од граничниот премин Богородица, во кој чешките полицајци накратко објаснуваат како им помагаат на своите македонски колеги да ја заштитат јужната граница.

Интервјуто и извештајот можете да ги видите на линковите подолу:

https://youtu.be/8xTGBV1Rwag

https://youtu.be/a49G2LK49M4