македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: NA
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Отворање на центар за рехабилитација за деца со аутистично нарушување во Охрид

22 ноември 2019 година амбасадорот Мирослав Томан го отвори центарот за рехабилитација на организацијата „Во мојот свет“, кој ќе обезбеди пристап до програми за рехабилитација за деца со аутистични нарушувања од југо-западниот дел на Северна Македонија.
 

Опремата на центарот беше финансирана од средствата за развојна соработка на Република Чешка. За време на престојот, амбасадорот Мирослав Томан се сретна и со градоначалникот на Охрид и со претставниците на Стопанската комора.

 

Otevření terapeutického centra pro děti s poruchami autistického spektra v Ochridu

Otevření terapeutického centra pro děti s poruchami autistického spektra v Ochridu

Otevření terapeutického centra pro děti s poruchami autistického spektra v Ochridu

Otevření terapeutického centra pro děti s poruchami autistického spektra v Ochridu