македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: NA
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Амбасадорот Мирослав Томан на презентација на Фондот за Западен Балкан

На 20 ноември 2019 година, амбасадорот Мирослав Томан учествуваше на презентација на третиот повик за предлог проекти во рамките на Фондот за Западен Балкан.
 

Настанот се случи во просториите на Министерството за надворешни работи на Република Северна Македонија на кој присуствуваше Ѓерѓ Мура извршниот директор на Фондот за Западен Балкан.  Во својот говор, амбасадорот Томан потсети на улогата на V4 во креирањето на Фондот и како претставник на сегашното претседателство на V4 го потврди интересот на V4 да продолжи да го поддржува Фондот.