македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: NA
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Мирослав Томан со министерот за внатрешни работи на Република Северна Македонија Наќе Чулев

На 16 јануари 2020 година амбасадорот Мирослав Томан се сретна со новиот министер за внатрешни работи на на Република Северна Македонија Наќе Чулев.
 

На средбата се зборуваше за продолжување на соработката меѓу Министерството за внатрешни работи на Република Чешка и Република Северна Македонија, т.е.  продолжување на финансиската поддршката од страна на Република Чешка како и за актуелните политички прашања.