македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: NA
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Мирослав Томан со претседателот на македонското Собрание Талат Џафери

На 30 јануари 2020 година амбасадорот Мирослав Томан се сретна со претседателот на македонското Собрание Талат Џафери. На средбата се разговараше за билетаралните односи помеѓу Република Чешка и Република Северна Македонија како и за актуелните политички прашања во Република Северна Македонија. Aмбасадорот Мирослав Томан му се заблагодари на Претседателот за соработката за време на неговиот мандат.