македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: MV
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Амбасадорот Мирослав Томан го посети граничниот премин Богородица во придружба на министерот за внатрешни работи на Северна Македонија, Наќе Чулев

На 3 февруари 2020 година, амбасадорот Мирослав Томан во придружба на министерот за внатрешни работи на Северна Македонија, Наќе Чулев го посети граничниот премин Богородица. Во посетата учествуваа и амбасадори на другите земји, чии полицајци работат на јужната граница на Северна Македонија. Чешките полицајци работат на македонската граница од 2016 година и чешкиот контингент е најголем од сите странски контингенти.