македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: mod.gov.mk
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Потпишување на договор за донација помеѓу Република Чешка и Република Северна Македонија

На 22 јуни 2020 година, амбасадорот на Република Чешка во Скопје, Мирослав Томан, присуствуваше на потпишувањето на договорот за донација помеѓу Министерството за одбрана на Република Чешка и Република Северна Македонија. Договорот за прв пат беше потпишан во Прага од страна на заменик министерот за одбрана Радомир Јахода, а потоа во името на македонската страна договорот го потпиша заменикот Беким Максути. Договор за донација од Република Чешка вреден 5 милиони чешки круни е наменет за набавка на опрема за атомско, биолошко, хемиска одбрана.
 

VV LP BM

VV LP BM