македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: MVR RSM
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Амбасадорот Мирослав Томан се сретна со претседателот на полицискиот президиум на Република Чешка, Јан Швејдар и со директорот Сашо Тасевски, Делегација на Бирото за јавна безбедност при Министерството за внатрешни работи

На 23 јули 2020 година Амбасадорот Мирослав Томан имаше работна средба со претседателот на полицискиот президиум на Република Чешка, Јан Швејдар и со директорот Сашо Тасевски, Делегација на Бирото за јавна безбедност при Министерството за внатрешни работи во полициската станица за граничен премин и граничен надзор „Богородица”.

На работниот состанок беше изразена благодарност за поддршката на Северна Македонија од страна на Република Чешка, особено од чешкото Министерство за внатрешни работи и полицијата, како и за присуството на чешките полициски службеници на јужната граница, кои учествуваат во заеднички операции за зголемен надзор.