македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Vladamk
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Амбасадорот Мирослав Томан се сретна со претставниците на новата влада на Република Северна Македонија

Во текот на изминатите две недели, амбасадорот Мирослав Томан одржа состаноци со претставниците на новата влада, вклучувајќи ги премиерот Зоран Заев, министерот за надворешни работи Бујар Османи, министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски, министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шакири и претседателот на Собрание Талат Џафери. Сите преговори го потврдија одличното ниво на билатерални односи меѓу Република Чешката и Северна Македонија.
 

VV Osmanim

VV Osmanim

VV + Spasovski

VV + Spasovski

 

VV Šakiri

VV Šakiri

VV Džaferi

VV Džaferi