македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: SK
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Прием на Амбасадорот Мирослав Томан од страна на премиерот Зоран Заев

Состанокот за запознавање на Амбасадорот Мирослав Томан со претседателот на владата Зоран Заев на 1 ноември 2017 година, се одржа во отворена и позитивна атмосфера.

Меѓу главните теми беше понатамошниот развој на билатералните односи во низа конкретни области, особено во трговско-економската соработка и безбедносната проблематика. Големо внимание беше посветено токму на внатре-политичката ситуација меѓу двете земји, а особено надворешно-политичките прашања, што беа доминантна тема на македонската интеграциска амбиција и односите со соседните земји.