македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: FB President Pendarovski
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Амбасадорот Мирослав Томан заедно со други амбасадори на В4 се состана со претседателот Стево Пендаровски

На 9 декември 2020 година, амбасадорот Мирослав Томан и другите амбасадори на В4 (Вишеградската група) беа примени од претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски. За време на дискусијата, претседателот им изрази благодарност на земјите В4 за нивната поддршка на Северна Македонија во процесот на евроатлантската интеграција, како и во борбата против пандемијата со  КОВИД-19.