македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: MIA.MK
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Република Чешка донираше заштитна медицинска опрема на Република Северна Македонија

На 20 јануари 2021 пристигна камион од Република Чешка во Скопје, кој донесе вкупно 108 000 заштитни маски, 18 000 респиратори FFP2/N95 и 5000 заштитни одела.
Покрај амбасадорот на Република Чешка, Н.Е. Мирослав Томан, на примопредавањето присуствуваше и вицепремиерот за европски прашања, Никола Димитров. Ова е втора испорака на помош во борбата против пандемијата на коронавирусот, во април 2020 година Република Чешка испорача 1 милион заштитни маски.
 

vv + hasici

vv + hasici

VV + DIMITROV

VV + DIMITROV

 

DAR 1_2021

DAR 1_2021