македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: sep.gov.mk
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Чешкиот министер за надворешни работи Томаш Петшичек оствари видео средба со вицепремиерот Никола Димитров

На 4 февруари 2021 година на видео средбата со вицепрмиерот за европски прашања Н. Димитров, МНР на Република Чешка Т. Петшичек ја потврди посветеноста на Република Чешка на евроинтегративниот процес на Северна Македонија во ЕУ. На средбата се разговараше и за билатералната соработка и можностите за нејзиното унапредување.  Чешкиот министер исто така истакна дека Репблика Чешка е спремна да го понуди своето искуство за прашања од доменот на регионалната соработка и добрососедските односи.
 

N.Dimitrov + T.Petricek

N.Dimitrov + T.Petricek