македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: mnr mk
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Телефонски разговор меѓу министрите за надворешни работи Томаш Петшичек и Бујар Османи

Во вторник, на 16 февруари 2021 година, министерот за надворешни работи на Република Чешка, Томаш Петшичек, оствари телефонски разговор со неговиот македонски колега Бујар Османи. Главните теми на разговорот беа процесот на пристапување на Северна Македонија во ЕУ и билатералните односи меѓу Република Чешка и Северна Македонија.