македонски  english  česky 

понатамошно барање
na_celou_sirku
Photo: Ministry of Economy RSM
Article notification Print Decrease font size Increase font size

Средба на амбасадорот Н.Е. Мирослав Томан со министерот за економија Крешник Бектеши

На 26 февруари 2021 година амбасадорот Н.Е. Мирослав Томан оствари средба со министерот за економија Крешник Бектеши. На средбата се разговараше за продолжување и продлабочување на успешната соработка помеѓу двете земји.

Меѓу Република Чешка и Северна Македонија трговската размена според статистичките податоци бележи раст а исто така големи се можностите за економска соработка. Амбасадорот и министерот се согласија дека заеднички ќе се работи на создавање бизнис партнерства кои ќе значат позитивен тренд на економската соработка.